Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο κ. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Από την προσφώνηση της Προέδρου της Βουλής κ. ΑΝΝΑΣ ΜΠΕΝΑΚΗ-ΨΑΡΟΥΔΑ (21-2-2005) στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και αναγγελία της εκλογής του :

Η Ελληνική Βουλή εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
τον κ. Κάρολο Παπούλια

Κύριε Πρόεδρε,

Έχω την εξαιρετική τιμή να σας αναγγείλω επισήμως ότι η Βουλή των Ελλήνων σας εξέλεξε σήμερα σε δημόσια συνεδρίασή της και με τη μεγάλη, πλειοψηφία των 279 ψήφων ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η εκλογή αυτή που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος αποτελεί κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση της μέχρι σήμερα διαδρομής σας ως πολιτικού και ανθρώπου".
.........................................................................................................................................................................

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία, πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις : "

"Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν, των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης".

"Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των, πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία".
.........................................................................................................................................................................

"Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να σας εκφράσω εκ μέρους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των Βουλευτών, αλλά και προσωπικά, τις θερμότερες ευχές για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων σας".

Αλήθεια, όταν τελείωσε αυτή την προσφώνηση της, η τότε κα Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Κάρολος Παπούλιας -σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατίας- δεν ρώτησε να πληροφορηθεί λεπτομερώς για όλα αυτά τα φοβερά που του είπε, πως τα γνώριζε και τα έλεγε με τόση βεβαιότητα, πότε θα αρχίσουν να υλοποιούνται κλπ ;



Ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Κάρολου Παπούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου