Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ


Ε Υ Ρ Ω Σ Υ Ν Τ Α Γ Μ Α - τώρα μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισαβόνας

Καλοκαίρι 2007 γράφαμε :

Τρία χρόνια μετά το φιάσκο του πρώτου ευρωσυντάγματος, με την απόρριψή του από τους Γάλλους και τους Ολλανδούς, οι 27 ηγέτες της Ε. Ε. το μελετάνε, σκέπτονται, και το διαμορφώνουν έτσι ώστε να μη αντιδράσουν οι λαοί τους.
Έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ζητηθεί η γνώμη των λαών τους !!!
Δεν την χρειάζονται !!!
Είναι όλοι τους τόσο δημοκράτες ώστε τους είναι περιττό να ζητήσουν με δημοψήφισμα την γνώμη των λαών που εκπροσωπούν.
Αυτό το δημοψήφισμα θα μπορούσε γίνει την ίδια ημέρα, σε όλες τις χώρες μέλη της Ε. Ε. με το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ , μετά από σωστή ενημέρωση των πολιτών τους.

Έχουν βρει οι κύριοι, τον τρόπο γι' αυτά τα μεγάλα θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον των λαών τους να αποφασίζουν τα Κοινοβούλια.
Και μη ξεχνάμε ότι τα πολιτικά κόμματα άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα κάνουν όταν πάρουν την ψήφο του πολίτη.
Χωρίς να έχουν την έγκριση των λαών τους και εν αγνοία των λαών, τους εκχωρούν εξουσίες των λαών τους στις Βρυξέλλες και όλοι πολιτικοί και διάφοροι επιστρατευμένοι τους έχουν βρει το τροπάρι :
"'Το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του Συντάγματος"' !!!
Πότε και πως έγινε αυτό κύριοι ;
Το περιεχόμενο της "Νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης" είναι στη τράπεζα
των παζαρεμάτων και η εφαρμογή κάποιων όρων της δίνει την
δυνατότητα σε κάποιες χώρες να εξαιρούνται για την τήρησή τους πχ. η Κάρτα των θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ευρωπαίου Πολίτη (ελευθερία, ισότητα, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα) να μη είναι δεσμευτική για την Αγγλία και για την Πολωνία των αδελφών Καζίνσκι (πολύ μεγάλοι δημοκράτες!!!) κλπ. κλπ.
Πάντως ο μεγάλος δημοκράτης και προοδευτικός Χαβιές Σολάνα - που τον ενοχλεί το Βέτο για τα Σκόπια αλλά είναι και υπέρ της Ελλάδας !!!) - δεν κατορθώνει να κερδίσει τον τίτλο του Υπουργού Εξωτερικών της Ε. Ε. -παραμένει ύπατος- που επιθυμούσε.

Όλοι αυτοί οι πρόεδροι, επίτροποι κλπ δεν θα εκλέγονται από τους Λαούς και οι λαοί θα είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις εντολές τους οι οποίες θα γράφονται στα υπόγεια των Βρυξελλών και θα εγκρίνονται με αναδρομική ισχύ απο την Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της Ε. Ε. την ώρα του Μεγάλου Δείπνου ...
=============================================================


Σήμερα 11 Ιουνίου 2008

ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ




Η Βουλή μας "συζήτησε" και επικύρωσε την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισαβόνας.

Το κωμικό είναι ότι κανείς όχι δεν γνωρίζει αλλά και δεν έχει διαβάσει αυτή την συνθήκη η οποία μαζί με τις διάφορες σημειώσεις υπερβαίνει τις 3.000 και πλέον σελίδες.
Ο τρόπος αυτός της κύρωσης της συνθήκης επιβεβαιώνει ότι αγνοούν τον Ελληνικό Λαό οι κυβερνώντες, σήμερα και χθες.

Η αντιπολίτευση ζήτησε την διενέργεια Δημοψηφίσματος αλλά οι κυβερνώντες πέραν βρέχει !!!

Μαζί τους και ο "σοσιαλιστής" Σημίτης, ο οποίος σήμερα, με επιστολή του διαμαρτύρεται προς τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί ξεφεύγει - καιρός δεν είναι ν' αλλάξει ρότα ; - από την πρακτική των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και των δικών τους κυβερνήσεων, που ήταν η κύρωση των συνθηκών (γενικά) από την Βουλή, δηλαδή, του ζητάει να γράψει το Πασόκ, στα παλιά του τα παπούτσια, τον Λαό.

Για την πρακτική των δικών του κυβερνήσεων μπορεί να μιλάει, Δεν ξεχνά κανείς, αλλά για του Ανδρέα Παπανδρέου καλό είναι η σιωπή...

Ήλθε η ώρα να κάνουν ένα απολογισμό οι του Πασόκ και να χαράξουν μια νέα πορεία κοντά στο Λαό γιατί διαφορετικά ...

Τέλος η υπονόμευση της ηγεσίας.
Τέλος στην αλαζονεία, στην υποκρισία και στα μεγάλα λόγια.
Μετά το ΟΧΙ των λαών της Γαλλίας και της Ολλανδίας, τώρα ήλθε και το ΟΧΙ του Λαού της Ιρλανδίας.
Μετά απο αυτό το φιάσκο χωρίς να χάσουν χρόνο, ο Μεγάλος φίλος των Ελλήνων Σαρκοζί ( η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε. Ε. απο την 1η Ιουλίου), ξεχνώντας το ΟΧΙ του Γαλλικού Λαού μαζί με την κα Μέρκελ της Γερμανίας να αντιδράσουν από κοινού στο δημοψήφισμα, δηλαδή, να συνεχίσουν να γράφουν στα παλιά τους παπούτσια την θέληση των λαών και τώρα πιο δυναμικά.
Ίσως σε λίγο, να θελήσουν οιι διορισμένοι στις Βρυξέλλες, να εκλέγουν τον αυτοκράτορα κι αυτός με την σειρά του να διορίζει αυτούς που θα διοικούν τις επαρχίες-κράτη της Ε. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου